Terenska nastava

Osmaši u Vukovaru

 

Učenici osmih razreda boravili su 25. i 26. listopada u Vukovaru u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ koji provodi i organizira Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar.

Dvodnevna je to izvanučionična nastava na kojoj su učenici „iz prve ruke“ saznali sve činjenice vezane uz bitku za Vukovar, od povijesnih okolnosti koje su dovele do izbijanja rata, preko autentičnih podataka o bitkama koje su iznosili sami sudionici-bojnici pa do konačnih ratnih razaranja i pada samoga grada u neprijateljske ruke.

Nastava je započela predavanjima „Domovinski rat“ i „Bitka za Vukovar“, a nastavila se posjetom Muzeju vučedolske kulture te Gradskom muzeju Vukovar smještenom u prekrasnim prostorima obnovljenog dvorca Eltz.

Nakon zahtjevnih tema, bilo je vremena i za malo zabave, odnosno disco organiziran za pet škola koje su trenutno boravile u Memorijalnom centru.

Drugi dan terenske nastave započeo je odlaskom na Trpinjsku cestu i posjetom Spomen-domu hrvatskih branitelja. Slijedio je obilazak Memorijalnoga groblja žrtava Domovinskog rata gdje su predsjednici obaju osmih razreda zapalili svijeće za sve poginule branitelje. Dirljivo je bilo i na Ovčari gdje su održali i minutu šutnje za sve stradale na tom strašnome mjestu.

Potom su obišli sve postave unutar Memorijalnog centra, od izložbi u unutarnjim prostorima bivše vojarne do tenkova, topova, aviona, ratnog broda koji se nalaze na vanjskim lokacijama, kao i simulaciju bitke te razminiranja.

Program izvanučionične nastave završio je Školom mira i kvizom s naglaskom na istini, dobroti i pomirenju.

 

                                                                       Vaš novinari

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi