Projekt

 

 

Tijekom školske godine 2019./2020. naša škola se uključila u međunarodni projekt „Naša mala knjižnica“. To je projekt Ibis grafike kojemu je svrha poticanje ranog čitanja. U projekt su bili uključeni učenici 2.a razreda i njihova učiteljica Jasminka Repar, a koordinatorica je bila školska knjižničarka Danica Leštek. Učenici su čitali ove knjige:
• Kestutis Kasparavičius: Podvodna priča
• Iva Dužić: Bodljikava knjiga
• Branka Žodan: Sjeverac dječarac i patka selica
• Jana Bauer: Din don priče
• Nada Horvat: Brljibanovo kazalište
• Marijana Križanović: Čarobni kalendar
Učenici su marljivo posuđivali knjige i čitali, natjecali se tko će pročitati više knjiga. Usput su rješavali zanimljivu Kreativnu knjižicu koju su dobili na dar uz projekt. Knjižničarka je bila izuzetno zadovoljna njihovim zanimanjem, knjige iz ovog kompleta se nisu stigle „ohladiti“ na polici, išle su tako reći iz ruke u ruku. Na satu likovne kulture učenici 2.a ilustrirali su Podvodnu priču i najuspješnije radove smo poslali na natječaj Ibis grafike. Radove možete vidjeti na ovoj poveznici: https://nasamalaknjiznica.org/likovni-natjecaj-2/.
Na završni dan projekta 25. lipnja upriličili smo malu svečanost u 2.a razredu. Svaki učenik sudionik projekta dobio je zahvalnicu, a najsretnija je bila „zvijezda“ projekta NMK Maja Merlin koja je pročitala sve knjige i napravila najuspješnije ilustracije za Podvodnu priču. Ona je na dar dobila knjigu kuma knjižnice Hrvoja Kovačevića Tajna najboljih prijatelja i veliku čokoladu. Neka netko veli da se ne isplati čitati!
Pravo bogatstvo zbog kojeg se isplatilo čitati je ljepota sadržaja pročitanih knjiga.
Naša mala svečanost nastavila se u zelenoj učionici iza škole uz kolače od višanja koje je ispekla knjižničarka.
I sve je završilo onako kako je uvijek govorila najslavnija školska knjižničarka u Hrvatskoj Višnja Šeta: „Ako ne možeš privući korisnike u knjižnicu, ispeci kolač!“ 

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi