Natjecanja

Dabar 2017.

Naši učenici su u petak 17. studenoga 2017. sudjelovali na Dabru, međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja koje smo provodili online i to u dvije kategorije: KiloDabar i MegaDabar na CARNetovom sustavu Loomen.
Neovisno o kategoriji, učenici su morali riješiti 15 izazovnih zadataka uz vremensko ograničenje. Svejedno se nadamo uspješnom plasmanu naših učenika.

Dabar je online natjecanje koje potiče razvoj računalnog razmišljanja kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje. Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNet-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Sudjelovanjem na natjecanju željelo se učenicima pokazati da računalo može biti izvor zanimljivih i izazovnih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi