Događanja

Projekt “Orbit daruje osmijeh”

U ponedjeljak 9. listopada 2017. godine učenici drugih, trećih i četvrtih razreda sudjelovali su u projektu “Orbit daruje osmijeh”,  preventivni pregledi i zaštita oralnog zdravlja kod djece, Hrvatske komore dentalne medicine – Zagreb.

Toga dana se na hodniku naše škole moglo vidjeti učenike s četkicama i pastama za zube. Bilo je to nešto novo i neobično, ali strah od pregleda zubi nije neobičan.

Učiteljice i pedagoginja Petra povele su nas prema dvorani u kojoj su nas dočekale dvije stomatologinje, održale nam predavanje i podsjetile nas na ono što znamo o zubima i higijeni zubi. Aktivno i točno odgovarali smo na sva postavljena pitanja!

Poslije predavanja krenuli smo prema Zubomobilu.

Pri ulasku u Zubomobil učenici su osjećali mali strah, a pri izlasku svi su bili veseli i nasmijani jer su nakon pregleda dobili diplome i darove. Učenici koji nisu imali karijes dobili su posebne plave narukvice.

U 2. a razredu bilo je najviše učenika bez karijesa. Stomatologinje su ih pohvalile.

Taj dan nam je bio vrlo zanimljiv, a tome je pridonio veliki plavi Zubomobil kojega s nestrpljenjem očekujemo i sljedeće godine.

                                                       Mali novinari

 

 
                                              
e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi