Događanja

Škola u prirodi na Murteru

Tog jutra, 23. svibnja, još prije izlaska sunaca, na školskom parkiralištu je bilo neobično živo. Šezdesetoro četvrtaša sa svojim učiteljima je željno iščekivalo dolazak autobusa kako bi krenuli u Školu u prirodi na otok Murter.

Već prije samog dolaska na Murter posjetili smo jedan  od osam nacionalnih parkova o kojima smo do sada samo učili na satu prirode i društva, NP Krka. Uz uživanje u ljepotama Skradinskog buka i ostalih slapova dojmila nas se vožnja brodićem na otočić Visovac.

U poslijepodnevnim satima došli smo u hotel i nakon kratkog raspakiravanja krenuli na plažu Slanica kako bi uživali u kupanju i ostalim morskim radostima. Večer smo proveli, prezentirajući plesne sposobnosti, u disku.

Drugi dan smo, odmah nakon doručka, otplovili na otok Zlarin gdje smo u Zavičajnom muzeju razgledali spomen sobu Vesne Parun i zbirku koraljarstva, a i prezentiran nam je postupak obrade koralja i izrade nakita. Poslijepodne smo, ponovno, proveli na plaži, a večer u disku.

Treći dan smo posjetili Sokolarski centar Dubrava i nakon toga razgledali kulturno-povijesne znamenitosti Šibenika i Šibenski akvarij. Poslijepodne je bilo rezervirano za razne sportske aktivnosti na plaži.

U petak smo nakon ručka krenuli prema Ninu i Zadru. U Ninu smo posjetili Solanu i nakon toga požurili u grad kako bi dotaknuli palac Grgura Ninskog u nadi da će nam se ispuniti zamišljene želje. Posljednja stanica na našem putovanju bio je prekrasni grad Zadar gdje su nas oduševile Morske orgulje i Pozdrav Suncu.

Ova četiri dana su nam bila prekrasna, kućama smo se vratili prepuni dojmova i s dogodovštinama koje ćemo prepričavati još danima, a najvažnije je što smo u stvarnosti vidjeli mnogo toga što smo do sada u školi učili te ćemo taj dio gradiva jednostavnije naučiti i dulje pamtiti. Kad bi mogli birati, velika većina nas bi Školu u prirodi ponovila, ali pričekat ćemo još par godina do maturalca…

 

                                                                                                                                Četvrtaši

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi