Događanja

 

Mala Kajkaviana u dvorcu Stubički Golubovec

U petak 19. svibnja 2017. članovi  Male Kajkaviane posjetili su dvorac Stubički Golubovec. Cilj je bio vidjeti dio zbirke „velike“ Kajkaviane i upoznati našu vanjsku suradnicu profesoricu Vlastu Horvatić-Gmaz. U pratnji učenika bile su Danica Pelko, prof. i naša defektologinja Stella Landripet Glivar.

Dvorac u šumi, koja je nekad bila perivoj, zapahnuo nas je svojom sjenovitošću i ustajalim mirisom starine. U glavnoj dvorani nam je prof. Vlasta Horvatić-Gmaz ispričala priču o dvorcu i njegovim gospodarima, posvetivši posebnu pažnju liku i djelu Maksimilijana Vrhovca.

Nakon toga otišli smo do spremišta zbirke Kajkaviana  te smo imali priliku pogledati najstarija izdanja knjiga u posjedu Kajkaviane.

Najveće zanimanje pobudila je najstarija knjiga, a to je Pavlinski misal iz 1506. godine koji je pripadao samostanu u Lepoglavi.

Ubrzo smo se vratili u stvarnost, no putovanje u prošlost ne zaboravlja se!

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi