Događanja

Novigradsko proljeće

 

I ove se godine od 1. do 8. travnja u Novigradu u Istri održala Škola stvaralaštva „Novigradsko proljeće“.

Osobita je to škola koja traje tjedan dana, jednom na godinu. Tada se u Novigradu okupljaju daroviti učenici viših razreda osnovne te učenici srednje škole iz cijele Hrvatske. Od preko dvadeset radionica svaki učenik izabire jednu ovisno o talentu i interesu.

Dan dolaska u Školu slobodan je do večernjeg svečanog otvorenja „Novigradskog proljeća“. U programu otvorenja predstavljaju se voditelji radionica i tema. Tema se mijenja svake godine, a ovogodišnja je bila „muzej muza“. U nedjelju se kreće s radom. Radionice se održavaju ujutro od 9 do 12 sati, a od ove godine obvezna je i jutarnja tjelovježba. Zatim slijedi ručak i poslijepodnevni odmor, a od 16 do 19 traju popodnevne radionice. Nakon toga je večera, a ubrzo nakon jela slijedi i večernji program. U nedjelju se predstavljaju radionice, a u ponedjeljak i utorak je zabavni program (izbor za miss i mistera, talent-šou), u srijedu se održava raku-party, u četvrtak koncert u crkvi sv. Pelagija, a u petak veliko završno predstavljanje rezultata rada, izložba radova i zatvaranje „Novigradskog proljeća“.

I mala zanimljivost. Autorica ovih redaka sudjelovala je u radionici pod nazivom Novine na internetu koju je vodila bivša učenica naše škole i aktivna članica novinarske skupine Kristina Kovačević.

Prilog o Školi stvaralaštva oblikovao je i Prvi program Hrvatskog radija te sam i tu imala priliku govoriti o našoj školi,  njezinoj novinarskoj izvannastavnoj aktivnosti i sudjelovanju u samoj Školi. Izvanredno iskustvo!!

 

                                                                       Paula Jozić, 7.b

 

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi