Događanja

„Elementarno, dragi moj Watsone!“

 

Predmetna nastava na kazališnoj predstavi

  U petak 7. travnja 2017. svi učenici od petog do osmog razreda prisustvovali su iznimno napetoj situaciji u kojoj jedan čovjek samo snagom vlastitoga uma, ponekom tučnjavom i jednim revolverom rješava problem velik kao svijet i suočava se s neprijateljem koji mu je itekako ravan.

Riječ je dakako o Sherlocku Holmesu u istoimenoj predstavi izvedenoj u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Sama radnja nastala je prema motivima i likovima pripovijetki i romana Arthura Conana Doylea, znači smještena je u viktorijanski London, a glavni junak, genijalni istražitelj Holmes uz pomoć prijatelja i pomagača dr. Watsona nastoji uloviti zločinca koji mu neprekidno izmiče prof. Jamesa Moriartyja i spasiti svijet od općeg uništenja. Tu je, naravno, i fatalna žena Irene Adler koja svojim pojavljivanjem u ključnim trenutcima samo pojačava napetost i odgađa razrješenje zagonetke.

Riječima dramaturginje, uzme li se prošlo vrijeme i suvremeni problem, dobije se svevremenost koja je posve u duhu Sherlocka Holmesa, a osim činjenice da zlo ne poznaje granice i da ga pobjeđuje jedino istina i dobrota, naučili smo još ponešto iz Holmesova svijeta: razmišljati svojom glavom; ne nasjedati na manipulacije; računati na odanost prijatelja; razumjeti protivnika; beskompromisno tražiti istinu.

 

                                                                                  Vaši školski novinari

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi