Događanja

Jumicar za učenike drugoga razreda

 

Učenici drugoga razreda naše škole 20. ožujka tijekom prijepodneva gostovali su u Osnovnoj školi Oroslavje  i zajedno s njihovim učenicima drugoga razreda prošli  Jumicar – preventivni program prometne kulture za najmlađe.

Glavni cilj aktivnosti je razvijanje dječje svijesti o opasnostima cestovnog prometa. Iskustvo milijuna djece diljem Europe potvrđuje originalnost i jedinstvenost ovakvog načina edukacije.

U teorijskom dijelu učenici su sudjelovali u interaktivnom predavanju o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.

Praktični dio sastojao se od četiri radne jedinice. Volonterke Crvenoga križa iz Donje Stubice demonstrirale su  program pod nazivom „Osnove prve pomoći“. Učenici  su spoznali  različite načine pružanja prve pomoći te su se i sami potrudili u navedenim aktivnostima.

U sklopu radionice „Prevencija od požara za najmlađe“  ponovili su i proširili već stečena znanja, a najzanimljivije je bilo dizanje u zrak u košari vatrogasnoga  vozila za gašenje požara na većim visinama.

U druženju s djelatnicima policije podsjetili su se što su o sigurnosti u prometu naučili u prvom razredu, a posebnu pozornost privukla su im različita policijska vozila. Svakako najzanimljiviji dio edukacije odvijao se na poligonu  koji je simulacija stvarnog prometa. Učenici su samostalno upravljali vozilima na motorni pogon  te su tako imali mogućnost iz perspektive vozača uočiti opasnosti cestovnog pometa. Sigurnost učenika na poligonu višestruka je: nadzor instruktora, vezanje pojasevima, kacige te sigurnosni branici na poligonu.

Uz toplo i sunčano vrijeme, zanimljiv program i novostečena iskustva, učenici su proveli izuzetno zanimljiv nastavni dan.

 

                                                                                               S.Š.Borovčak

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi