Događanja

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica program je prevencije vršnjačkoga nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ove godine to je 22. dan mjeseca veljače. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega na konstruktivan je i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka čija je „krivnja“ bila u tome što je u školu došao u ružičastoj majici u znak podrške svojoj teško bolesnoj majci. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljivi simbol inicijative, a kasnije i međunarodno prepoznate obljetnice.

Pozivamo sve učenike naše škole da se uključe u obilježavanje ovoga dana te na simboličan način daju svoj doprinos ovoj akciji.

Osim odijevanja ružičastih majica, akciji se možete priključiti i nošenjem bilo kojega ružičastog predmeta: nakita, šala, marame ili slično.

Uključite se i pokažite da nasilju u našoj školi nema mjesta!

Odjenimo ružičasto, mislimo pozitivno!

 

 

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi