Događanja

Natjecanje iz Robotike

Ove školske godine  mi smo članovi Croatian Makers Lige, projekta udruge Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM.

Fokus ovog projekta je razvoj digitalne i znanstvene pismenosti, tehnoloških i ostalih kompetencija u okviru STEM područja za mlade u Hrvatskoj i drugim zemljama, kako bi postali ravnopravni građani 21. stoljeća. (preuzeto sa http://croatianmakers.hr/hr/o-nama/ )

U sklopu toga provest ćemo više online kola  natjecanja, kao i fizičko kolo, prema zadanom rasporedu.

Prvo kolo – online natjecanja održala su se u utorak  29. listopada. Sudjelovala je starija dobna skupina učenika naše škole koja radi u sklopu izvannastavne aktivnosti „Robotika“ .

Zadatak je bio programirati m-bota da se kreće po zadanoj stazi, svijetli određenim bojama, zaustavi se na točno određenom mjestu i na kraju,  pripremi se za lansiranje u svemir. Sve to zahtijeva što veću brzinu prelaska staze i što preciznije kretanje robota unutar zadane staze.

Natjecanje je bilo zahtjevno. Trajalo je 4 sata, ali i to se učenicima činilo prekratko. Da se učenike pitalo, ostali bi oni još koji sat vremena! Svoje programe su natjecatelji isprobali na robotima, a najbolji uradak smo snimili i poslali, kao i ukupne bodove, te vrijeme prelaska zadane staze.

Uskoro nam stiže i novo kolo natjecanja!

 

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi