Događanja

Terenska nastava učenika petih razreda

U petak 11.listopada 2019. učenici petih razreda naše škole posjetili su Muzej Radboa u Radoboju i Entomološki odjel Gradskoga muzeja Varaždin.

Nakon nekoliko tjedana u školskim klupama stigao nam je dan  prve terenske nastave u petom razredu. Krenuli smo put Radoboja i Varaždina. U Radoboju smo uz stručno vodstvo razgledali  muzejski postav,  upoznali bogatu povijest Radoboja, saznali kako su se školovali, radili i  živjeli radobojski rudari.

U Varaždinu smo uživali u šetnji starim gradski ulicama, trgovima i parkovima. Posjetili smo Entomološki odjel Gradskoga muzeja Varaždin u palači Herzer i  upoznali se sa zanimljivim svijetom kukaca. U muzeju se čuva vrijedna i jedinstvena zbirka najvećega varaždinskog prirodoslovca, gimnazijskog profesora te utemeljitelja i prvog kustosa toga Odjela Franje Košćeca. Broji otprilike 4500 izložaka i zorno prikazuje biologiju kukaca  kroz nekoliko tema: U šumi, Uz šumu i na livadi, U vodi i na obali, Noću i  u zemlji.

Učili smo, družili se i uživali u toplome jesenjem danu!

 

 

 

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi