Događanja

Došli… gledali… slušali… učili…

Izvanučionična nastava šestih razreda u Karlovcu

Nastavu na terenu šestaši su u listopadu ove školske godine odlučili provesti u karlovačkom kraju. Prva postaja bio im je novi  Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj u karlovačkoj gradskoj četvrti Turanj koji je, smješten u ratom uništenoj i konzerviranoj staroj austrijskoj vojarni, svojim interaktivnim postavom novije hrvatske povijesti izazvao veliko zanimanje učenika.

Novo i drugačije oduševljenje izazvao je akvarij slatkovodnih riba Aquatica koji plijeni pažnju arhitektonskom osobitošću te bogatstvom i raznovrsnošću riba koje se rijetko imaju priliku promatrati u prirodnom okružju, a učenike je brojnim zanimljivostima i anegdotama o brizi za ribe i održavanju njihovih „kuća“ oduševila kustosica Akvarija.

O povijesnom razvoju, načinu života i tradiciji grada Karlovca saznali su kroz interaktivno vodstvo i radionicu u Gradskome muzeju Karlovac, a nakon željno iščekivanog slobodnog vremena za šetnju karlovačkim „Zrinjevcem“ , atmosferu burnih povijesnih okolnosti Karlovca doživjeli su u najstarijem karlovačkom spomeniku – Starom gradu Dubovcu.

Na putu kući, nakon kraćeg predaha radi pokojeg slasnog zalogaja i sladoleda, jedan je šestaš izjavio: Ovo je najbolji izlet dosad!

A. G.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi