Događanja

Mala Kajkaviana nastupila na 50. Danima kajkavske riječi u Zlataru

 

Ove godine u Zlataru su se održavali 50. jubilarni Dani kajkavske riječi

U okviru Zbora malih pjesnika u Zlataru su nastupili naši učenici Taša Kondres i Josip Milički. Josip je izveo svoju pjesmu Stezica, a Taša svoju pjesmu Vura.

Proslavi 50. obljetnice zlatarske manifestacije pridružila se i naša škola u okviru programa koji se 25. rujna održao u Gradskoj knjižnici Zlatar.

Tamo je bila predstavljena knjiga „Najlepše su kajkavske rieči“ koju je povodom ovoga velikog jubileja napisala ravnateljica Pučkoga otvorenog učilišta Zlatar Gordana Valjak.

Našu školu su predstavile 3 učenice, članice Male Kajkaviane: Ema Hren, Patricia Jozić i Marta Drempetić Hrčić.

One su recitirale svoje pjesme, a njihova mentorica Danica Pelko je ukratko predstavila Mali rječnik kajkavskoga govora stubičkoga kraja i Stubički klaruš: slikovni rječnik kajkavskoga govora stubičkoga kraja.

Može se reći da je knjiga Gordane Valjak „Najlepše su kajkavske rieči“ svojim naslovom ujedinila sve tri knjige koje su predstavljene te večeri.

Naša škola je za dugogodišnje uspješno sudjelovanje na Zboru malih pjesnika u Zlataru, njegovanje kajkavskoga pjesništva i očuvanje zavičajne kulture dobila posebno priznanje.

OVDJE možete pročitati pjesmice naših učenika koje su se ove godine izvodile na jubilarnom Zboru malih pjesnika u Zlataru!

 

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi