Događanja

Cvijet u cvijeću

U subotu 4. veljače u Hotelu Matija Gubec održana je završna svečanost natječaja Cvijet u cvijeću koji već petu godinu organizira Društvo Naša djeca Stubičke Toplice.

Dvorana je bila puna, posjetio nas je i župan Željko Kolar, vrijeme pravo proljetno, ali bez cvijeća jer je tek početak veljače. Na ekranu u dvorani vrtjelo se cvijeće iz mašte koje su narisala i naslikala djeca, a dvoranom su se čuli stihovi na temu Ljubav cvijeća.

 

Matoševi stihovi inspirirali su učenike iz mnogih škola i vrtića Republike Hrvatske tako da su na natječaj pristigla 294 likovna i 72 literarna rada iz 24 osnovne škole i 7 dječjih vrtića. U prosudbenom povjerenstvu za literarne radove bili su poznati pisac Hrvoje Kovačević, predsjednica Društva Kajkaviana Ines Krušelj Vidas i scenska umjetnica Marija Borić koja je ujedno otpjevala uvodnu pjesmu i vodila nas kroz program.

U kategoriji učenika viših razreda za literarne radove nagrađeno je pet radova ravnopravnom nagradom. Među nagrađenim radovima bila je i pjesma “Roža je sama” naše učenice Marte Hren iz 7.b, članice Male Kajkaviane. Čestitke Marti, a drugim učenicima neka to bude poticaj za stvaralaštvo!

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi