Događanja

NOVsky Art & Science Festival

 

Već smo bili, vidjeli, sudjelovali…

 

U petak 13. rujna ove godine učenici viših razreda naše  škole otišli su na NOVsky Art & Science Festival u Novsku. Unatoč tome što su išli na “nesretan” dan, bio je uistinu zanimljiv. Obišli su 5 punktova festivala – Art koji je predstavio tehnologiju 3D printera i olovaka, Knjižnicu koja je posvećena kemiji, Gaming, Fiziku gdje su vidjeli jedinog humanoidnog robota u Hrvatskoj, Viktoriju te na kraju Meteorologiju gdje im je poznati fizičar i meteorolog Nikola Vikić-Topić predstavio uređaj koji radi tzv. prašinske vragove, a odgledali su i igrokaz o jedinom tornadu u Hrvatskoj koji je u 19. stoljeću poharao Novsku i njezinu okolicu. Odmjerili su snage sa OŠ Bedekovčina u znanju pjesama i u graničaru. U obje igre pobijedili su naši učenici!! Na kraju su odgledali laser-show, odslušali melodiju Tesline „glazbene“ zavojnice i utrku solarnih automobila na zatvaranju festivala. Puni novih iskustava vratili su se kući.

 

U prilogu su fotografije s Festivala (igranje graničara, predstava o tornadu, jedini humanoidni robot u Hrvatskoj, 3D printer u procesu izrade, glazbena Teslina zavojnica, solarni auti, laser-show).

Vaš novinar: Gabrijel Kučko, 8.a

 

 

 

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi