Događanja

Škola u prirodi

Od 28.5. do 31.5. boravili smo u Školi u prirodi. Naš cilj bila je Makarska iz koje smo svakodnevno kretali u obilazak okolice.

Jutro uoči puta jedva smo dočekali, nestrpljivi, potpuno opremljeni za višednevni boravak u hotelu, a mnogi od nas  po prvi put bez roditelja. Naš autobus je bio dugačak 15 m te smo imali osjećaj da krećemo na putovanje brodom. Odmah smo upoznali i nove članove našeg društva: vodičicu Šteficu, vozača Zdenka i našu neobičnu medicinsku sestru – Jožu, koji je „pokrpao“ sve naše žuljeve.

Nismo se bojali ničega osim prognoze i lošeg vremena, no ono nas je, zaista, mazilo. Kiša nam je lijevala putem, no prestala je pa je naš cjelokupni boravak bio okupan suncem.

Split nas je dočekao s mirisom mora, mnoštvom brodova te Dioklecijanovom palačom. Njegovu veličinu i važnost za okolne otoke vidjeli smo s Klisa, drevne utvrde kliških uskoka.

Smještaj i veselje u hotelu bilo je neopisivo jer nas je već poslije večere čekao disko.

Omiš, grad omiških gusara i klapske pjesme, očarao nas je. Nestrpljivo smo čekali polazak brodice i plovidbu rijekom Cetinom. Imali smo veliku sreću vidjeti u daljini slap Ilinac koji se pojavljuje iz stijena samo za jakih kiša, inače ga nema. Do Radmanovih mlinica gledali smo, slušali i upoznali živi svijet rijeke Cetine.

Makarska nas je sljedećeg jutra dočekala okupana suncem, osjetili smo miris borova  i mora. U Edukacijskom centru Parka prirode Biokovo saznali smo kakvo se bogatstvo živoga svijeta skriva u Biokovu. U tom dijelu Hrvatske česti su potresi pa smo hrabro isprobali simulator potresa.

Kako se bližio zadnji dan boravka u Makarskoj, nekako smo tužno pakirali naše stvari i krenuli put Sinja.

U svetištu Gospe Sinjske fra Petar ispričao nam je povijest Gospe Sinjske.

Muzej Sinjske alke posebna je priča i o njemu bismo mogli pričati i pričati…

Pozivamo vas da ga svakako posjetite!

Uz priču i smijeh, neke nove ljubavi, puni dojmova, ali i umorni, stigli smo u kasnim večernjim satima pred školu gdje su nas čekali naši roditelji!

Bilo je to najljepše putovanje u našem životu!

                                                               učenici četvrtog razreda

 

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi