Događanja

Jumicar

 

U ponedjeljak 3. lipnja 2019. u OŠ Oroslavje održana je edukacija Jumicar. To je preventivni program odgoja djece u cestovnom prometu. 

Sudionici programa bili su učenici drugih razreda naše škole (OŠ Donja Stubica, PŠ Lepa Ves i PŠ Vučak). Program je osmišljen u dva dijela:

  • u prvom, teorijskom dijelu edukacije, djeca su učila o pravilnom i nepravilnom ponašanju pješaka i biciklista u prometu, prometnim pravilima i važnim telefonskim brojevima (vatrogasci, hitna pomoć, policija, jedinstveni broj za hitne službe).
  • drugi, praktični dio, koji je djecu najviše oduševio, odvijao se na poligonu postavljenom na školskom igralištu. Djeca su samostalno upravljala mini autima uz pratnju djelatnika programa. Na taj način mališani su upoznali opasnosti u cestovnom prometu i okušali se u ulozi vozača.

Nakon provedene obuke, učenici su dobili Potvrde o sudjelovanju u programu koje im je uručio Nikola Gospočić, gradonačelnik Donje Stubice.

Prezentacijom svojih aktivnosti učenike su razveselili DVD, Gradsko društvo Crvenog križa i PU Krapinsko-zagorska. Sa zanimanjem su razgledali vatrogasnu opremu te se podigli u zrak u vatrogasnoj dizalici. Učenici su sudjelovali u edukaciji pružanja prve pomoći kod lakših ozljeda. Također su imali priliku sjediti u policijskom automobilu te uz policajce naučiti koliko je važno vezati se sigurnosnim pojasom tijekom vožnje u automobilu.

Učenici su bili oduševljeni i zadovoljni svime što su vidjeli i doživjeli.

 

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi