Događanja

Dan proveden u društvu Vitezova Zlatnog kaleža

 

Učenici trećih razreda naše škole u petak 17.5. posjetili su u donjostubičkom Parku Maksimilijana Vrhovca ‘Družbu vitezova Zlatnog kaleža’.

Vitezovi su u sklopu svojih priprema za ‘Memorijalni turnir Zlatko Mirt’ odvojili malo vremena za naše učenike i uputili ih u  tajne viteškoga života u kasnom srednjem vijeku. Plijenili su poglede svojim slikovitim kostimima i opremom, a ono što nas je najviše zanimalo bila su natjecanja u srednjovjekovnim borbenim igrama.

Naši su se učenici mogli tako (pod vodstvom vitezova) okušati u gađanju kopljem, streličarstvu, bacanju kamenja u dalj te gađanju cilja sjekirom. Ne moramo ni spominjati koliko smo uživali u tome.

Sudjelovanje u ovim viteškim igrama vratilo nas je nakratko u daleki svijet srednjeg vijeka, ali i dalo motivaciju da ovu družbu pratimo te ih posjetimo još koji puta.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi