Događanja

Zeleno srce za prirodu kuca i u našoj školi

Pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode proveden je likovno-literarni natječaj „Zeleno srce kuca za nas“. Učenici su likovnim i literarnim izričajem mogli dočarati tajanstveni život prirode u najskrovitijim dijelovima zaštićenih područja što je ujedno bio i cilj natječaja: osvijestiti važnost zaštite dragocjenih prirodnih bogatstava i zaštićenih područja.

Natječaj je organiziran povodom Europskog dana parkova koji se obilježava 24. svibnja. Ovaj je datum odabran kao sjećanje na postanak prvih europskih nacionalnih parkova u Švedskoj. Ideja za obilježavanje tog dana potekla je od Federacije EUROPARC s ciljem razvijanja svijesti o zaštićenim

područjima i parkovima.

 

Na natječaju su mogli sudjelovati svi učenici osnovnih škola s područja Republike Hrvatske. Učenik trećeg razreda naše škole, PATRIK HORVAT, svojom pjesmom „Potočec“, uspio je dočarati tajanstveni život prirode te je za svoju pjesmu i posebno pohvaljen.

Čestitamo Patriku na ostvarenom uspjehu te mu želimo da i dalje uživa u ljepoti prirode koja je ujedno i nepresušni izvor nadahnuća.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi