Događanja

 

Bili smo u kazalištu…

U četvrtak 14.3.2019. učenici prvih razreda naše škole posjetili su Zagrebačko kazalište lutaka i tamo pogledali kazališnu predstavu „Maca Papučarica“.

„Mama, gdje su moje papuče?“, pitaju ujutro djeca koja svoje papuče ne spremaju prije spavanja. „Odnijela ih Maca Papučarica“, odgovaraju majke. Tko je bila Maca Papučarica, zašto je odnosila njihove papuče i gdje ih je skrivala djeca ubrzo saznaju jer nije lako (a ni zdravo) hodati bos. Stoga žurno pronalaze Macin dom, upoznaju Macu i otkrivaju njezinu tajnu.

Poznatu priču i klasik književnosti uz koji su odrastale generacije djece zaživjela je na lutkarskoj pozornici uz mnogo glazbe i plesa.

S velikim zanimanjem naši su učenici gledali  što se događa neurednoj djeci. To je priča koja govori o higijenskim navikama  kojima učimo djecu, ali i o prijateljstvu i zajedništvu.

Nakon predstave, naši su učenici u kazališnoj radionici  uz stručno vodstvo kazališne pedagoginje, izrađivali lutkicu Mace Papučarice na drvenom štapiću. Bilo im je uzbudljivo, zabavno, ali i poučno.

 

 

 

 

 

 

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi