Događanja

Tajne između Ivanščice i Medvednice u Muzeju seljačkih buna

 

Učenici prvih razreda naše škole su u petak 30.11.2018. posjetili Muzej seljačkih buna u Dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici. Uz stručno vodstvo, upoznali su građu vezanu za seljačke bune, život plemića i seljaka te predmete iz kulturne, povijesne i umjetničke baštine Hrvatskoga zagorja.

Najzanimljiviji dio izvanučioničke nastave odvijao se u sklopu izložbe i muzejsko-edukativne radionice „Tajne između Ivanščice i Medvednice“,  autorice dr.sc.Ivane Škiljan.

Nakon kratke prezentacije dr.Škiljan, saznali su na koji se način lokaliteti otkrivaju, proučavaju i kako je to naša baština skrivena pod zemljom.

Učenici su imali prilike, kao pravi mali arheolozi, pronaći u pijesku dio stare posude. Naučili  su je kistom očistiti od prljavštine i u paru, pomoću ljepljive trake, spojiti u cjelinu i glinom je obnoviti.

Puni dojmova, naučili su kako prepoznati arheološku baštinu i kome se obratiti u slučaju pronalaska te zabilježiti predmet kulturne i znanstvene vrijednosti!

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi