Događanja

Međunarodno informatičko natjecanje  „Dabar 2018“

 

Naši učenici su u ponedjeljak 12. studenoga te u petak 16. studenoga 2018. sudjelovali na međunarodnom  natjecanju iz informatike i računalnoga razmišljanja, poznato pod imenom Dabar, koje smo provodili online u tri kategorije MiliDabar, KiloDabar te  MegaDabar.

Dabar je online natjecanje koje potiče razvoj računalnoga razmišljanja kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje.

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima te u široj javnosti.

Osmišljen je kako bi se djeci omogućilo jednostavno, drugačije sudjelovanje u online natjecanju koje se sastoji od niza izazovnih zadataka, a napisali su ih stručnjaci iz pedesetak zemalja.

Učenici su natjecanju pristupali preko svojeg elektroničkog identiteta.

Neovisno o kategoriji, učenici su morali riješiti 12 izazovnih zadataka uz vremensko ograničenje. Prema prvim preliminarnim  rezultatima nadamo se visokom plasmanu pojedinih učenika. Rang liste  i osvojene diplome naših učenika objavit ćemo naknadno.

 

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi