Događanja

Mali lončari u Kumrovcu

 

U četvrtak 25. listopada 2018. posjetili smo Muzej Staro selo Kumrovec i radionicu gospodina i gospođe Kovačić. Podijelili smo se u dvije skupine: jedna je skupina krenula u razgledavanje, a druga je započela s radom u praktičnoj radionici.

Prvo smo posjetili staru školu koju je pohađao Josip Broz Tito i vidjeli kako su djeca naše dobi nekada učila ili radila te kakve su kazne snosili učenici ako su kršili pravila.

Kustosica muzeja nam je objasnila sam pojam lončarstva, kako se rade predmeti od gline, opisala postupak sušenja, pečenja i, na samome kraju, ukrašavanja.

Nakon toga pošli smo u daljnje razgledavanje muzeja. Pokazala nam je tradicionalne kuće toga vremena i objasnila nam kako su ljudi nekada živjeli, gdje su spavali i što su jeli.

Vidjeli smo i radionice kovača, češljara, lončara…

Nakon razgledavanja muzeja okušali smo se u radu na nožnom lončarskom kolu u radionici gospodina i gospođe Kovačić. Rezultati našeg rada bili su vrlo uspješni. Vratili smo se kući zadovoljni i ponosni na sebe.

Ema Gospočić, 6.b

 

 

 

 

 

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi