Događanja

Izvanučionička nastava učenika 4.razreda

Ogulin – Ivanina kuća bajki i jezero Sabljaci

 

U petak 19.10.2018. naši su četvrtaši posjetili Ivaninu kuću bajki u Ogulinu.

U sklopu stalnog postava družili su se s likovima Priča iz davnine. Bjesomar  im je otkrio koje moći imaju, boravili su u začaranoj šumi te sjedili uz ognjište, zajedno s Domaćima i Malikom Tintilinićem. Kroz svijet bajki provela ih je osobno Ivana Brlić Mažuranić. S Malikom Tintilinićem družili su se na radionici gdje su slagali puzzle te samo pokretom dramatizirali Šumu Striborovu.

Grad Ogulin i njegove legende upoznali su šetnjom po gradskim ulicama. Napili su se hladne izvorske vode na vrelu Cesarovac i upoznali se s legendom  da će svatko, tko se napije vode s tog vrela, ostati zauvijek mlad. Oduševio ih je Đulin ponor i legenda o nesretnoj ljubavi djevojke Đule i kapetana Milana.

Boravak na Ogulinskome moru, jezeru Sabljaci, bio je poseban doživljaj. Kasno jesenji dan bio je prepun sunca te su se učenici igrali u topoliku, promatrali labudove, šetali…

Sa zalazom sunca iza diva Kleka, zadovoljni, umorni i sretni krenuli su put Donje Stubice.

 

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi