Događanja

Maturalno putovanje naših sedmaša

 

Učenici sedmih razreda su u ponedjeljak 28. svibnja 2018. godine išli na maturalac. Polazak ispred matične škole je bio u 4:30 sati. U pratnji učenika bile su učiteljice: Katarina Poslek, Kristina Ciković Lacković i Snježana Štefek Borovčak. Tijekom vožnje nam je voditeljica Maja pričala o mjestima, rijekama i planinama pored kojih smo prolazili.

Stigli smo do Klisa te smo se penjali do utvrde. Tamo nas je dočekao vodič koji je bio odjeven u odoru pripadnika povijesne vojne formacije Kliških uskoka. Razgledavali smo izloške povijesnoga uskočkog oružja i odora. Posebno nam se svidjela informacija da se na Klisu snimala scena iz popularne američke serije “Game of Thrones”. Pri  završetku razgledavanja  gađali smo metu lukom i strijelom.

Poslije razgledavanja krenuli smo u Split gdje smo uz pratnju stručnoga vodiča razgledali grad. Uputili smo se prema hotelu Zagreb u kojem smo bili smješteni. Smjestili smo se u sobe te se brzo spremili za kupanje kako bi otišli na plažu. Nakon kupanja vratili smo se u hotel. Večerali smo, a nakon večere išli smo u disco. 

Drugi dan smo nakon doručka krenuli u dolinu rijeke Neretve. Posjetili smo Arheološki muzej Narona u Vidu pored Metkovića  gdje smo vidjeli ostatke staroga rimskog grada i razne predmete koje su pronašli oko njega. Nakon toga smo krenuli na vožnju rukavcima i kanalima rijeke Neretve u lađi. Ručali smo u Neretvanskoj kući. Nakon ručka smo se uputili prema Makarskoj. Po dolasku smo razgledali Makarsku i Malakološki muzej u kojem smo mogli vidjeti školjke iz Jadranskoga mora, ali i iz drugih svjetskih mora i oceana. Vratili smo se u hotel te smo večerali. Nakon večere smo opet otišli u disco.

Treći dan smo odmah nakon doručka otišli na plažu i na kupanje u moru. Nakon kupanja vratili smo se u hotel i spremili sve svoje stvari. Ručali smo te smo se odjavili iz hotela.

Krenuli smo prema Sinju. Po dolasku smo razgledali grad i posjetili Muzej Sinjske alke po kojoj je Sinj svjetski poznat.  Saznali smo da je Sinjska alka uvrštena na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine i da se ove godine održava 303. Sinjska alka.

Nakon razgledavanja uputili smo se kući u Donju Stubicu.  Bilo nam je lijepo i pamtit ćemo ovaj maturalac cijeloga života!

 

Dorijan Gučin, 7.a

 

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi