Događanja

Djeca stvaraju božićne bajke

Najljepše rečenice svijeta nastaju radom dječje mašte, iskrenošću i jednostavnošću dječjega izričaja.  Kako bismo stvorili bolji svijet,  krenimo od bajke u kojoj je sve moguće. Naša učenica Julija Jagarčec svoj svijet opisuje upravo kao božićnu bajku!

Božićna bajka

Jednom davno u jednom malenom selu sa svojim su roditeljima živjeli blizanci Izabela i Marko. Nekoliko dana prije Božića njihovi roditelji su morali otputovati te su djeci povjerili brigu o kući. Oduvijek su se dobro slagali i voljeli su maštati.

Nekoliko dana pred sam Badnjak njih dvoje sjedilo je u dnevnoj sobi i Izabela reče:„ Kako bi bilo lijepo da možemo posjetiti maloga Isusa na njegov rođendan!“ , a Marko će na to: „Upravo tako, to bi bilo krasno!“ Razgovarali su još neko vrijeme, a onda ih je počeo savladavati san.

No ubrzo su se probudili jer u tom trenutku na prozor im pokuca neobičan gost: anđeo velikih bijelih krila. Preplašili su se, a on im s osmijehom reče: „Ne bojte se, djeco, došao sam vam ispuniti želju. Zovem se Rafael. Noćas dobroj djeci ispunjavam želje.“ Pomislili su da sanjaju, ali ubrzo se pokazalo da su budni jer kako bi oboje sanjalo baš isti san! Veselo su pošli s njim i ne znajući kako nađoše se u Betlehemu. Neko vrijeme stajali su pred štalicom. Kada je zasjala zvijezda visoko na nebu, sa strahopoštovanjem ušli su u nju.  Unutra je Marija nježno ljuljala djetešce, a Josip je stajao pokraj njih. Izabela je poželjela Isusu ostaviti nešto na dar pa je uzela svoju malu ukosnicu sa svjetlucavom zvjezdicom i dala ju djetešcu. Djetešce se nasmiješilo i uživalo u zvjezdici koja je sjedila na oštroj slamici pored njegove glavice. Rafael ih je podsjetio da je došlo vrijeme povratka kući.

Snijeg je gusto padao i svjetlucao na mjesečini. Probudili su ih roditelji, a blizanci se upitaše: „ Zar je to, uistinu, bio samo san?“, Izabela mu tiho šapne: „ Ne, gledaj, nema moje ukosnice!“ i na trenutak su ponovno osjetili ugodnu toplinu betlehemske štalice.

 

Julija Jagarčec, 6.a

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi