Događanja

Europski školski sportski dan

Europski školski sportski dan u našoj školi

Europski školski sportski dan u našoj školi

Europski školski sportski dan je paneuropska inicijativa čiji je glavni cilj promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja. Inicijativa je krenula od Mađarske koja je 2006. godine organizirala sportski dan te su toga dana škole u Mađarskoj organizirale sportske aktivnosti po svom izboru u minimalnom trajanju od 120 minuta. Od ove godine toj inicijativi se priključila Republika Hrvatska, odnosno i naša OŠ Donja Stubica.

Dana 30. rujna obilježili smo Europski školski sportski dan tako da su u sportskim aktivnostima sudjelovali svi učenici od 5. do 8. razreda. Pješačili smo do izvora Dubrava, a na školskom sportskom terenu bile su organizirane razne sportske i natjecateljske igre npr. povlačenje užeta, utrkivanje s “krumpirima” te prenošenje jabuka.

Također su sudjelovali i učenici nižih razreda. Oni su taj dan obilježili u školskoj dvorani, školskom dvorištu te na nogometnom igralištu u Donjoj Stubici. Kao i učenici viših razreda, imali su organizirane razne sportske i natjecateljske igre.

Donjom Stubicom taj se dan mogao čuti smijeh i navijanje učenika za svoje timove, a ono što je najvažnije učenici su dan proveli u raznim sportskim aktivnostima i na svježem zraku. Naučili su zašto je bitno baviti se sportom i na koji način sport djeluje na zdravlje svih nas.

Pedagoginja

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi