Događanja

Škola u prirodi – četiri dana za pamćenje

 

 

Kao i svake godine, četvrtaši naše škole krajem četvrtog razreda, idu u Školu u prirodi. I ove godine smo i mi išli na to putovanje, malčice drugačije nego prijašnjih godina. Odlučili smo, umjesto na Murter otići u Makarsku.

U utorak 22. svibnja 2018. godine u 6:00 sati krenuli smo na naše putovanje. U Školu u prirodi išli su učenici četvrtih razreda matične škole i učenici PŠ Lepa Ves i Vučak  te učiteljice Jasminka Repar, Ksenija Antolković, Miroslava Peričak, učitelj Tihomir Kovačić i pedagoginja Petra Vuković.

Tijekom vožnje,  voditeljica Nataša, pričala nam je o mjestima kroz koja prolazimo i zanimljivosti o njima.

Stigli smo do Klisa. Penjali smo se do utvrde. Vidjeli smo različito oružje i samu utvrdu te čuli puno toga o njoj.

Dok je dio nas razgledavao utvrdu, dio je gađao metu lukom i strijelom. Bilo je vrlo zanimljivo. Poslije razgledavanja, uputili smo se prema Splitu, točnije prema Dioklecijanovoj palači. Voditeljica Iva nas je provela palačom, a čuli smo i jednu klapu kako pjeva unutar palače.

Krenuli smo u Makarsku, u hotel Bonaca. Smjestili smo se u sobe, a nakon toga, večera i disco.

Drugi dan je započeo doručkom. Poslije doručka uputili smo se u Malakološki muzej. Vidjeli smo mnoge školjke iz različitih dijelova svijeta, od malenih do najvećih na svijetu.

Uputili smo se prema Makarskoj rivijeri i čuli zanimljivu priču o makarskim galebima.

Prošetali smo Makarskom, vratili se u hotel i spremili za plažu. Kupali smo se i družili se. Povratak u hotel, večera i naravno, opet disco.

Treći je dan. Otišli smo u Omiš i razgledali grad. Uputili smo se prema rijeci Cetini gdje nas je čekao brod. Vozili smo se rijekom i bilo je vrlo ugodno. Ručali smo na Radmanovim mlinicama i malo se družili. Brodom smo se vratili u Omiš te autobusom u Makarsku. Spremili smo se za kupanje i otišli na plažu. Poslije kupanja vratili smo se u hotel i počeli lagano spremati stvari. Večera i disco…

Četvrti i zadnji dan. Probudili smo se, doručkovali i uzeli svoje stvari koje smo spremili u autobus. Zahvalili smo osoblju hotela na gostoprimstvu i otišli još jednom prošetati Makarskom.

Poslije ručka krenuli smo prema Sinju, gradu Sinjske alke. Posjetili smo Muzej sinjske alke i puno toga naučili.

U autobusu smo i idemo prema našoj Stubici. Zaustavljamo se i večeramo te nastavljamo putovanje.

Lijepo smo se proveli. Bilo je predivno. To su stvarno bila četiri dana za pamćenje i rado ćemo ih se sjećati!

 

 

                                                                                 Ria,, Josip i Petar,   4. a      Mali novinari

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi