Događanja

Kamo plovi ovaj brod?

 

Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskoga muzejskog društva već 22 godine zaredom uspješno organizira edukativne muzejske akcije. Akcija se tradicionalno odvija u travnju i svibnju, a završava na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja. Svake godine muzeje sudionike povezuje jedna tema koju svatko predstavlja na svoj način. Ove godine sudionike akcije povezala je jedna riječ –  Lađa, a samu temu i čitavu akciju nosi Gradski muzej Karlovac.

Hrvatski školski muzej priredio je izložbu dječjih likovnih radova na danu temu – Kamo plovi ovaj brod?. Odaziv na likovni natječaj bio je izvanredan, pristiglo je čak 2700 radova iz različitih odgojno-obrazovnih institucija iz čitave Hrvatske. Stručno povjerenstvo imalo je težak zadatak odabrati najbolje radove za izložbu u samome Hrvatskom školskom muzeju.

Odabrano je 150 odličnih likovnih radova među kojima su i radovi naših učenica Dore Kučko, Ivane Žukina i Maje Cesarec koje su u petak 18. svibnja prisustvovale svečanoj dodjeli priznanja zajedno sa svojom mentoricom, učiteljicom likovne kulture, Janom Đurđević. Izložba odabranih radova se može razgledati u Hrvatskome školskom muzeju.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi