Događanja

Stubici s ljubavlju -oda perunici

 

Udruga Stubička baština organizirala je 18. svibnja 2018. večer posvećenu perunici, pod nazivom Stubici s ljubavlju – oda perunici.

U raznolikom programu sudjelovali su i učenici naše škole. Folkloraši su izveli splet dječjih pjesama i igara, a uvježbala ih je učiteljica Tatjana Benko.

Članovi dramskih skupina viših i nižih razreda recitirali su stihove na kajkavskom posvećene ljepoti zavičaja. Učenike su pripremile učiteljice Snježana Puščenik i Koraljka Parlaj.

Članovi Etnografske grupe „Škrinjica“ oslikali su te izložili perunike na način kako ih oni vide i doživljavaju. Likovni radovi predstavljeni su gostima na prigodnoj izložbi. Učenike je kroz stvaralaštvo vodila učiteljica Snježana Štefek Borovčak.

Kao članica udruge Stubička baština nastupila je Magdalena Blagec čitajući svoje stihove, a bila je  i dio koreografije modne revije noseći haljinu koju je perunikama izvezla njezina baka.

 

Bila je to večer posvećena baštini i zavičaju!

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi