Događanja

Viteški turnir učenika trećih razreda s udrugom Vitezova Zlatnog kaleža

U petak 18. svibnja 2018. učenici trećih razreda boravak u učionicama zamijenili su boravkom u taboru Vitezova Zlatnog kaleža. Pod zelenim krošnjama starih kestena  učenici su postavili svoj tabor, rasprostrli pokrivače, odložili ruksake i turnir je mogao započeti. Okušali su se u vještinama bacanja  kamena s ramena, gađanja lukom i strijelom, bacanju koplja i drugim sličnim vještinama. Naučili su da viteza ne čini odjeća, već njegovo viteško ponašanje. Zanimljivo je da su i neke učenice članice Udruge te su demonstrirale svoje vještine.

Na kraju susreta svima se obratio Jan Gudan, učenik 3.b razreda, koji je samoinicijativno sastavio i pročitao pismo zahvale.

„Dragi g. Štefek!

Hvala vam što ste organizirali i pripremili sve ovo u ime svih trećih razreda i svih prisutnih. Hvala udruzi Vitezova Zlatnog kaleža što ste nam omogućili da uživamo u ovom prekrasnom događaju. Nadam se da ćemo se češće ovako družiti, zabavljati i učiti od vas. Pretpostavljam da je pripremanje bilo sigurno zahtjevno za vas. Čak sam i ponosan što Petra, Vaša kći, sudjeluje u buni kao streličarka. Naš razred je stvarno sretan i ponosan što imamo tako opaku curu . Jedva čekam Seljačku bunu 2019. godine zato što volim proučavati i gledati borbe i ratove. Do sljedećeg puta!

Vaš Jan Gudan

P.S. Uživajte do sljedeće bune!“

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi