Događanja

Naši učenici u Školi stvaralaštva

 

Novigradsko proljeće škola je stvaralaštva koja se već 29. godinu održava u gradiću Novigradu u Istri, a sama Škola stvaralaštva postoji 43 godine. Svake godine održava se jedan tjedan u travnju, od subote do subote, a ove godine to je bilo od 7. do 14. travnja. Na Novigradsko proljeće dolaze daroviti učenici iz cijele Hrvatske. Opredijele se za radionicu koja se bavi onime za što su nadareni i što ih zanima, a mogu birati između 19 radionica. Iz naše škole sudjelovalo je 9 učenica koje su bile polaznice lutkarske, literarne, slikarsko-scenografske i scenske radionice te radionice pjevanja i novina na internetu. Svi polaznici, mentori, hospitanti i studenti smješteni su u hotelu Laguna u kojem borave u razdoblju kada nisu na radionicama, ondje objeduju i sudjeluju na večernjim programima kao što su talent-show i izbor za miss i mistera. Nakon večernjega programa slijedi disco. Radionice se održavaju u Osnovnoj školi Rivarela. Podijeljene su u jutarnji i poslijepodnevni dio, a dnevno sveukupno traju 6 sati uz kratke pauze koje određuju mentori. Na dan dolaska nema radionica, već svi sudionici navečer zajedno odlaze u gradsku kinodvoranu na svečano otvaranje Novigradskog proljeća. U srijedu navečer se u školi održava “vatreni hapening” na kojem polaznici keramičarske radionice pod budnim okom mentora peku svoje radove. U crkvi sv. Pelagije se u četvrtak održava koncert na kojem nastupaju polaznici radionice pjevanja, skladateljske i literarne radionice te radionice scenske glazbe. To je prilika da polaznici Škole javno prikažu svoj trud i ostvarenja. Službeno zatvaranje Novigradskog proljeća održava se u petak u gradskoj kinodvorani.

Novigradsko proljeće jedinstvena je i zabavna škola na kojoj možete razvijati svoje talente, naučiti mnogo novih stvari i steći nova prijateljstva.

 

                                                           Vaša novinarka: Paula Jozić, 8.b

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi