Događanja

Neobični sportski  život letećeg Martina

 

U srijedu 25. travnja  2018. naši su sedmaši i osmaši u Kazalištu Mala scena pogledali predstavu Sportski život letećeg Martina.

 

Martin je dječak koji može skočiti dalje i više nego što to može učiniti bilo koji čovjek na svijetu. Nažalost, svoju sposobnost koju brižljivo skriva i pokazuje samo izabranima, otkrili su ljudi iz sportske institucije. Žele se okoristiti njegovim moćima i sebi priskrbiti zasluge za nevjerojatne sportske rezultate. To će Martina dovesti u mnogobrojne neugodne situacije …

 “Sportski život letećeg Martina” pravi je književni hit koji već desetljećima zaokuplja pažnju mlade publike. Mala scena donosi ovu priču o životu mladih u sukobu s “odraslim” svijetom punu fantastike, napetosti, ironije i humora u formi krimi priče.

Predstavom želimo ohrabriti mlade da ustraju u svojim snovima i da ne popuste pod pritiscima koji im žele te snove oduzeti. Želimo i otvoreno mladima progovoriti o nekim principima po kojima djeluje i radi svijet politike, svijet osobnih interesa, svijet odraslih u koji mladi stupaju otvorena srca, razigrane mašte i opojne slobode i pozvati ih da se, kao ni Martin, ne konformiraju s tim i takvim svijetom, već da ustraju u svojim idealima.

 

Neobičan život neobičnog Martina potaknuo nas je na razmišljanje i razgovor o svijetu u kojem živimo, kako pravilno koristiti svoje sposobnosti i mogućnosti, potiče li nas okolina na napredovanje i ostvarivanje svojih ciljeva, što znači biti slobodan i sretan…

Naši su učenici shvatili poruku kazališne predstave i uživali u njoj!

 

 

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi