Događanja

Razredni projekt učenika 3.b razreda

Čitanje književnoga djela zavičajnoga književnika

 Učenici 3.b razreda u petak 20.4.2018. odradili su završni dio projekta  Čitanje književnoga djela zavičajnoga književnika.

U sklopu zavičajne nastave planirano je da se u određenom vremenskom periodu pročita književno djelo zavičajnoga književnika s dječjom tematikom. Naš izbor je bila Nada Mihaljević, Stubičanka, ujedno i prošlogodišnja dobitnica nagrade Grigora Viteza . S književnicom smo stupili u kontakt, iznijeli joj svoju ideju koju je oduševljeno pozdravila te obećala da će biti naš razredni gost po završetku projekta. Odabrali smo roman Anđeo plišanih igračaka. Čitali smo roman tijekom dva tjedna kad  je bilo vremena za čitanje.  Čitalo se u razredu, na jastučićima, kao i na livadi iza škole, na prostirkama. Opušteno, veselo i znatiželjno učenici su dočekivali svako novo čitanje, uživajući u dogodovštinama Viktora i Miroslava u Kraljevom Vrhu.

Književnica Nada Mihaljević pridružila nam se u petak. Učenici su za nju pripremili čitav niz izuzetno zanimljivih pitanja: Postoje li Viktor i Miroslav? Je li ona razgovara s biljkama? Postoji li, zaista, kuća u kojoj živi Viktor? Zanimalo ih je o čemu sada piše i kada će izdati novi roman.

Razgovor je protekao u opuštenoj, veseloj i razigranoj atmosferi, a naša gošća pridružila nam se poslije u radionici ilustracije romana stripom.

Uz zajedničko fotografiranje u zelenilu ispred naše škole završio je razredni projekt  Čitanje književnoga djela zavičajnoga književnika.

                                                                                                         Snježana Štefek Borovčak

 

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi