Događanja

Svjetski dan zdravlja

 

Povodom Svjetskoga dana zdravlja, koji se obilježava 7. travnja, u organizaciji patronažne djelatnosti Doma zdravlja KZŽ ove se godine održao 12. Sajam zdravlja u Parku Jure Stubičanca u Donjoj Stubici pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije.

Sajmom se promoviraju zdravi stilovi života te se ukazuje na važnost prevencije i načine kako sami možemo očuvati zdravlje od najranije dobi. Poruka sajma bila je „Zdravlje za sve”, a na štandovima su posjetiteljima bile prezentirane teme „Zajedno u trudnoći”, „Promicanje dojenja”, „Živjeti zdravo od malena”, „Piramida zdrave prehrane”, „Prevencija kardiovaskularnih bolesti”, „Duhovnom izgradnjom do tjelesnog zdravlja”, „Prevencija kroničnih nezaraznih bolesti”, „Pružanje hitne medicinske pomoći” i  „Rano otkrivanje karcinoma”.

Kratak program otvorili su polaznici Dječjeg vrtića Bubamara, a potom su se obratili župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek, kao i domaćin, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić. Za građane je bila organizira i besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi.

U sam Sajam uključile su se srednje medicinske škole iz Pregrade i Bedekovčine, Zavod za javno zdravstvo KZŽ, Zavod za hitnu medicinu te vrtić i Osnovna škola Donja Stubica. Učenice naše škole predstavljale su rad Gradskoga društva Crvenog križa Donja Stubica i posjetiteljima demonstrirale što su naučile o pružanju prve pomoći na dodatnoj nastavi iz biologije.

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi