Događanja

Putovanje vlakom u Zagreb

-TRAGOM ZADRUGE LJUBANOVAC-

 

Učenici 3.b razreda u subotu 24. ožujka 2018. u pratnji učiteljice i nekoliko roditelja krenuli su vlakom iz Donje Stubice u Zagreb, a cilj im je bio proći onim dijelom Zagreba kojim je prošla zadruga Ljubanovac. Glavni zagrebački kolodvor dočekao ih je u svom pravom izdanju: mnoštvo kolosijeka, perona, vlakova, lokomotiva, ljudi pa je bilo  teško odrediti što prvo pogledati. Šetnja Zrinjevcem do Trga bana Josipa Jelačića bila je zanimljiva uz tramvaje, bučne ulice i mnoštvo izloga. Uz Manduševac čuli su legendu o nastanku imena grada Zagreba, hrabro su umočili ruke u hladnu vodu. Uz obavezno fotografiranje spomenika banu Josipu Jelačiću,  krenuli su na Dolac. Prošetali su između štandova prepunih voća i povrća pazeći da se stvarno ne izgube. Put ih je odveo do zagrebačke katedrale u kojoj im je rektor Josip Kuhtić ispričao zanimljive priče o njezinoj povijesti i planovima za obnovu u budućnosti. Andrina obitelj sve je ugodno iznenadila pozivom u Arheološki muzej u kojem je neke oduševila, a neke prestrašila, mumija.

Iznenađenje je bio i književni susret sa Sanjom Polak, književnicom čije romane o Paulini P. sada čitaju. Oduševljenje i radost susretom nisu krila ni djeca niti književnica. Uz pjesmu i ples tekao je razgovor i Sanjini  odgovori na njihova mnogobrojna  pitanja.

Pomalo umorni krenuli su vlakom put Zaboka i Donje Stubice.

Što su naučili? U zajedništvu i druženju brže se i lakše uči te radi!

Snježana Štefek Borovčak

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi