Događanja

Etnografska grupa „Škrinjica“  na zimskoj radionici u Velikom  Taboru

U srijedu 10. siječnja 2018. godine članovi naše Škrinjice i učenici iz Osnovne škole Đure Prejca iz Desinića združili su se na muzejsko-edukativnoj zimskoj radionici u dvorcu Velikom Taboru.

Radionica je trajala tri sata i učenicima se pokušalo proširiti i produbiti znanje o „Velikotaborskim coprnijama“! Možemo sa sigurnošću tvrditi da oni sada puno znaju o bićima iz hrvatskih narodnih predaja .

Crtalo se, učilo o Veroniki Desinićkoj kroz slike, slova i igru memory. Oslikavale su se „coprnjačke torbice“.  Kada se sličice osuše, u torbice ćemo spremiti ljekovito bilje i ostale čarobne potrepštine za činjenje samo DOBRIH djela.

Dramatizirali su se prizori iz Legende, a znanje provjeravalo u nagradnome kvizu. Kako bi bilo veselo i poučno, pobrinule su se učiteljice Snježana Štefek Borovčak, Božica Mandić te  muzejska pedagoginja Kristina Pavlović.

Radionica je bila poučna i vesela, učenici su naučili nove pojedinosti iz povijesti zavičaja i pri tome se dobro zabavili te stvorili nova prijateljstva!

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi