Događanja

Trči! Ne čekaj me!

 

Ovo je naslov knjige spisateljice Bojane Meandžije koja je u utorak 12. prosinca 2017. bila gošća u našoj školi.

Knjiga je nastala na temelju zapisa iz dnevnika koji je Bojana vodila od 13. do 16. godine. To nije veseo mladenački dnevnik, kao što bismo očekivali, već je to ratni dnevnik.

Bojana opisuje što joj se događalo za vrijeme rata u Karlovcu. Vjerojatno je taj dnevnik razlog što je knjiga tako svježa, živopisno opisuje događaje, otvara slike rata i dječjih strahova. Njezina je vrijednost u tome što opisuje Domovinski rat bez imalo mržnje jer djeca taj osjećaj ne poznaju.

Spisateljica Bojana Meandžija ostvarila je odličnu komunikaciju s publikom, pokazala nam je neke ratne fotografije, a čuli smo i snimke uzbuna u Karlovcu. Sve to dočaralo nam je osjećaj straha koji su doživljavali svi koji su se našli usred ratnih strahota.

Učenici su zaključili da im je književni susret bio odličan, a učiteljice i knjižničarka su se razveselile jer će nakon ovoga mnogi učenici pročitati knjigu.

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi