Događanja

Izvanučionička nastava u Zaboku

U srijedu 22. studenoga 2017. učenici drugoga razreda naše škole realizirali su izvanučioničku nastavu u Zaboku. Željeznička postaja u Donjoj Stubici toga dana imala je mnoštvo malih putnika koji su s nestrpljenjem čekali dolazak vlaka koji će ih odvesti u Zabok. Uzbuđeni su bili i učenici i roditelji koji su ih dopratili. Vlak je došao i kratko putovanje je započelo. U kupeima je bilo vrlo veselo. 

Stigli smo u Zabok, izašli iz vlaka i krenuli u posjet postolaru, uraru i pekaru. Kod postolara smo saznali da je jedini u Zaboku, a koliko zna, i u okolici. Urar nam je pokazao stare ure i satne mehanizme koje sve češće zamjenjuju digitalni.

U pekari je bilo vrlo zanimljivo jer nam je pekar pokazao i objasnio cijeli postupak proizvodnje kruha, a na kraju su nas djelatnici Pekarnice Katarina počastili svojim proizvodima.

Nakon toga smo se malo odmorili i uputili na  željezničku postaju Zabok gdje nas je dočekalo ljubazno osoblje koje tamo radi. Upoznali su nas s bitnim stvarima koje rade svakodnevno, a neki od nas su i najavljivali dolazak vlakova.

Nakon toga mali predah i odlazak na projekciju filma Ekipa iz džungle. Film je bio vrlo zanimljiv. Uživali smo.

Nakon završetka filma uputili smo se na željezničku postaju Zabok, ali kako smo imali vremena do polaska vlaka, poigrali smo se u parku. Park je bio pun učenika koji su uživali u igri. Igra je brzo završila jer smo morali poći na vlak koji nas je dovezao u Donju Stubicu, a tamo su nas čekali roditelji, bake ili djedovi.

Dan je bio vrlo zanimljiv jer smo ga proveli s vrijednim ljudima koji uživaju u svom poslu i naučili smo neke stvari koje nismo znali.

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi