Događanja

Čitanje ne dolazi u pitanje

 

Naša škola već niz godina sudjeluje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja u organizaciji Knjižnica grada Zagreba – Hrvatskog centra za dječju knjigu i Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom.

Ove godine kviz je, kao i cijeli Mjesec hrvatske knjige, bio posvećen enciklopedistici. Naziv ovogodišnjeg kviza bio je: Čitanje ne dolazi u pitanje.

Učenici su trebali pročitati tri knjige: Maja Brajko-Livaković: Milijunaši, Tihomir Horvat: Mali ratnik i Sanja Pilić: Pošalji mi poruku.Nakon čitanja trebali su uz pomoć leksikona i enciklopedija riješiti on line kviz. U našoj školi pobjednica kviza bila je Magdalena Blagec iz 8.b razreda, a u Gradskoj knjižnici Donja Stubica pobijedio je naš učenik David Mirt iz 6.a razreda.

U srijedu 15. Studenoga, na zadnji dan Mjeseca hrvatske knjige, ovi su učenici sa svojom knjižničarkom Danicom Pelko prisustvovali završnoj svečanosti kviza. Najprije su razgledali zgradu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u kojoj se održavala svečanost, a onda je počela završnica kviza. U programu su učenici mogli čuti neke arije iz opere Nikola Šubić Zrinski u izvedbi prvaka opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a najvažnije je da su imali priliku upoznati se s piscima čije su knjige čitali. Na kraju su razgledali i prigodnu izložbu o Faustu Vrančiću.

 

 

e-spomenice
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi