Događanja

Terenska nastava učenika šestih razreda

 

     U jesenje jutro 19. listopada učenici šestih razreda uputili su se na terensku nastavu u Varaždin. Posjetili su Gradski muzej Varaždin – Kulturno-povijesni odjel te Entomološki odjel – Svijet kukaca.

U Starom gradu bilo je vrlo zanimljivo. Saznali su kako su živjeli plemići, straža, kako se branila utvrda. Svaka prostorija ima svoju priču. Prva je vezana uz sam dvorac – tu je stara karta dvorca, kraljevsko žezlo kao najstariji i najvrjedniji predmet, portreti vlasnika dvorca te kopije dokumenata nastalih u srednjem vijeku. U jednoj je sobi izložena plemićka odjeća – haljine, šeširi, plaštevi… Dvorac čine još mnoge prostorije – blagavaone, dnevni boravci, spavaone, radne sobe… Zaista ih je mnogo!

U Entomološkom smo odjelu vidjeli mnoge kukce čije su zbirke skrivene u raznim ladicama. Sobe u kojima su se nalazili prikazivale su njihova staništa.

Cijelo vrijeme razgledavanja bilježili smo brojne podatke koje smo trebali prikupiti za sat povijesti i biologije.

Nakon kraćeg slobodnog vremena razgledali smo varaždinsko groblje – najljepše u Europi –  te, prepuni dojmova, krenuli kući.

 

Vaši novinari: Ivana Žukina i Gabrijel Kučko, 6.a

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi