Događanja

Čitam sto na sat

20161115_115636Da čitaju sto na sat, potvrdili su naši učenici David Mirt iz 5.a i Julija Jagarčec iz 6.a jer su u sklopu Nacionalnog kviza za poticanje čitanja “Čitam sto na sat” pročitali tri knjige i uspješno riješili upitnik.

Radi se o knjigama Mire Gavrana: Ljeto za pamćenje, Snježane Babić-Višnjić: Krugovi na vodi i Nene Lončar: Bio sam pas i opet sam. Nacionalni kviz za poticanje čitanja organiziraju Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom u  Mjesecu hrvatske knjige. 

U utorak 15. studenoga 2016. David i Julija su u pratnji knjižničarke Danice Pelko otišli u Zagreb na završnu svečanost kviza. Svečanost je bila priređena u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice i to je bila zgodna prilika da mali čitači vide naš najveći “hram knjige”.  Knjižničarka ih je kratko provela po knjižnici, čak smo malo zavirili i u trezor, a onda smo otišli na svečanost.

Skupu su se ukratko obratili pisci Miro Gavran, Snježana Babić-Višnjić i Nena Lončar. Dijelove Gavranove knjige Ljeto za pamćenje izveli su glumci Doris Pinčić Rogoznica i Robert Kurbaša, a zabavljao nas je KGZ bend, glazbeni sastav u kojem sviraju i pjevaju knjižničari. Pobjednika kviza Davida Mirta knjižničarka Danica Pelko nagradila je knjigom po njegovom izboru.

e-spomenica 2016./17.
copyright

© 2016.-2019.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi